Akademia Molekularna | Szkolenia
15369
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15369,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Szkolenia

Jean Bos
Podstawowe szkolenie w zakresie kuchni molekularnej

Szkolenie prowadzi Jean Bos, mistrz sztuki kulinarnej, który swoje umiejętności jako szef kuchni rozwijał między innymi na dworze królewskim w Belgii, czy u księcia Monaco, pracował w restauracji posiadającej 2 gwiazdki w katalogu Michelin, a w Polsce założył pierwszą akademię kuchni molekularnej.

 

Szkolenie 1-dniowe odbywa się w siedzibie Stalgastu przy ulicy Staniewickiej 5 w Warszawie (budynek nr 3, centrum ProLogis).

www.stalgast.com

Szkolenie 2-dniowe odbywa się w hotelu Agit w Lublinie.

www.agit-hotel.pl

 

Przeprowadzamy dwa typy szkoleń: 1-dniowe i 2-dniowe. Podczas szkolenia dwudniowego przygotowujemy więcej potraw. Wszystko przyrządzane jest od podstaw, uczestnicy szkolenia czynnie uczestniczą w przygotowywaniu każdej potrawy, mają możliwość degustacji wszystkich przygotowanych dań.

W cenie szkolenia dwudniowego zawiera się nocleg (pokój współdzielony z innym uczestnikiem szkolenia) oraz wyżywienie.

Terminy najbliższych szkoleń:

7-8 listopada 2017 – szkolenie dwudniowe w Lublinie

28 listopada 2017 – szkolenie jednodniowe w Warszawie

Program szkolenia 1-dniowego
  • 11.00. Rozpoczęcie szkolenia, powitanie uczestników.
  • Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej.
  • Część teoretyczna, przedstawienie technik:
    • sferyczne ravioli,
    • różny kawior,
    • technika vacum,
    • gotowanie w niskich temperaturach metodą sous vide,
    • lizaki molekularne,
    • technika wędzenia,
    • pianki,
    • gotowanie w azocie,
    • kwiaty jadalne,
    • zagęszczanie,
    • żelowanie,
    • syfony.
  • Część praktyczna.
  • Dyskusje, wolne wnioski.
  • Uroczyste wręczenie certyfikatów ukończenia szkolenia.
  • 17.00 Zakończenie szkolenia.
Program szkolenia 2-dniowego
Dzień 1
  • 14.00. Rozpoczęcie szkolenia, powitanie uczestników.
  • Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej.
  • Część teoretyczna, przedstawienie technik:
    • sferyczne ravioli,
    • różny kawior,
    • technika vacum,
    • gotowanie w niskich temperaturach metodą sous vide,
    • lizaki molekularne,
    • technika wędzenia,
    • pianki,
    • gotowanie w azocie,
    • kwiaty jadalne,
    • zagęszczanie,
    • żelowanie,
    • syfony.
  • Część praktyczna:Przygotowywanie gotowych dań (przykładowego menu składającego się z 8-12 dań, na każdym szkoleniu inne menu) z wykorzystaniem poznanych wcześniej technik kuchni molekularnej.W międzyczasie przewidziane przerwy na kawę i obiad.
  • 19.00 Zakończenie pierwszego dnia szkolenia.

 

Dzień 2
  • 10.00 Przygotowywanie gotowych dań, ciąg dalszy, z wykorzystaniem poznanych wcześniej technik kuchni molekularnej.
  • Dyskusje, wolne wnioski.
  • Uroczyste wręczenie certyfikatów ukończenia szkolenia.W międzyczasie przewidziane przerwy na kawę i obiad.
  • 15.00 Zakończenie szkolenia.

CENA

Szkolenie 2-dniowe 890 zł (netto)
Szkolenie 1-dniowe 495 zł (netto)

Na życzenie wystawiamy faktury VAT 23%

GALERIA